Wie is de gelddokter?

Het brein achter de gelddokter is Oeds-Jan Postma. Postma studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. En behaalde later een MBA aan de vermaarde Kellogg School of Management. 

Beleggen leerde hij in de praktijk. Met wisselend succes. Tot hij het geheim van indexbeleggen en ETFs ontdekte. Een revolutie in het denken die door de financiele industrie angstvallig stil gehouden wordt. 

Dat was een belangrijke reden om zijn tweede boek te schrijven. Het werd een best-seller. Naast schrijven geeft Postma lezingen over geld en geeft hij persoonlijk financieel advies op maat.

Geld hoeft helemaal niet saai te zijn

Er zijn al genoeg saaie verhalen over geld. Vaak geschreven vanuit een fiscaal oogpunt. Met langdradige verhandelingen over hoe je slim met boxen schuift of wie de beste polisvoorwaarden heeft. Dat soort zaken. Er zijn ook meer dan genoeg boeken met tips over hoe je een paar euros bespaart door theezakjes opnieuw te gebruiken.

Niet alleen super-saai, maar erger nog: Het is allemaal ‘penny-wise’ en het lezen ervan zal je financiele gezond nauwelijks verbeteren.

De gelddokter laat je financieel ‘omdenken’. Echt anders kijken naar geld. En dus ook naar je eigen psyche. Zodat jij betere keuzes gaat maken. Keuzes die leiden tot meer geld, maar –veel belangrijker- tot meer geluk. En dat op leuke, praktische manier. Die voor iedereen te doen is.

Uiteindelijk is geld ook maar een middel. Maar wel een heel mooi middel. Het allermooiste dat ik ken.

Ervaring

In de loop der jaren heeft de gelddokter honderden mensen geholpen. Klanten zijn vrijwel altijd zeer tevreden. Doorgaans levert de gelddokter een beparing die vele malen meer oplevert dan de fee. Zo niet, dan wordt de fee verlaagd.

Visie

Nuchter en eerlijk. Daar houdt de gelddokter van. Financiele zaken worden door adviseurs van de financiele industrie heel ingewikkeld gemaakt. Onbegrip of een rookgordijn? Onnodig in ieder geval! De gelddokter houdt geldzaken simpel. Dat is beter.

Disclaimer

De gelddokter geeft geen advies. Natuurlijk sparren we, geef ik hints en leg ik uit hoe dingen anders kunnen. Maar uiteindelijk is er maar een iemand verantwoordelijk voor je geld. Jij! De gelddokter neemt daarom geen enkele verantwoordelijkheid.